2022-04-23 08:54:34• hírek • Bede Emőke

Bárki számára követendő példa lehet a tasnádszántói lány tette

Április 19-én, 13 óra körül egy tasnádszántói kiskorú lány a tasnádi LIDL szupermarket parkolójában 800 lejre bukkant. R. D. azonban ahelyett, hogy zsebre vágta volna a könnyen jött pénzösszeget, azonnal a Helyi Rendőrséghez fordult segítségért.

Annak érdekében, hogy kiderítsék, ki hagyta el a parkolóban el az említett összeget, a Helyi és a Városi Rendőrség munkatársai átnézték az üzlet biztonsági kamerái által rögzített felvételeket. A képsorok segítségével sikerült azonosítani a pénz jogos tulajdonosát, a tasnádszarvadi S. C.-t, akinek természetesen hiánytalanul vissza is juttatták az elhagyott összeget.


„Ezúton is köszönjük a kiskorúnak és szüleinek a kedves gesztust, és példájuk követésre méltó minden ilyen helyzetbe került ember számára” – zárta a Tasnádi Helyi Rendőrség


Kötelező visszaszolgáltatni a talált értékeket


Noha néhányan úgy érezhetik, hogy a fentebb ismertetett esethez hasonló helyzetekben nyugodt szívvel megtarthatják a talált értéket, ez a román Büntető törvénykönyv szerint koránt sem helyes hozzáállás. A Btk. ugyanis határozottan kimondja, hogy a talált javakat az érintettnek legfeljebb 10 napon belül kötelessége leadni a hatóságnál vagy visszajuttatni egyenesen a tulajdonosnak, s aki nem így cselekszik, egy és három hónap közötti szabadságvesztéssel is sújtható - bár, ha a felek közben „elszívják a békepipát”, az mentesítheti a „bűnöst” a büntetőjogi felelősségre vonás alól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: